
Monika Černiauskaitė
Išsilavinimas
- Gėrimų technologijos magistras, Justus Liebig universitetas, Gysenas (Vokietija)
- Maisto technologijos bakalauras, Fulda taikomųjų mokslų universitetas (Vokietija)
- Tarptautiniai mainai, maisto inžinerija Budapeštas (Vengrija)
Patirtis
- 4+ metų patirtis inicijuojant ir įgyvendinant žiedinės ekonomikos bei tvarių inovacijų projektus, sėkmingai pritraukiant nacionalinį ir privatų finansavimą
- 4+ metų patirtis kuriant tvarius maisto produktus nuo idėjos iki rinkos
- Žiedinės ekonomikos ir alternatyvių baltymų startuolio bendrakūrėjė
- Atrinkta į tarptautines inovacijų programas („ProVeg Incubator“, „Futury – The Mission Food“)
Motyvacija
Dirbdama tvaraus maisto inovacijų srityje kasdien susiduriu su sisteminiais iššūkiais, kurie trukdo realiems sprendimams pasiekti visuomenę. Mačiau, kaip vertingi ištekliai lieka nepanaudoti, kaip idėjos stringa tarp sektorių ir kaip pažanga stabdoma dėl institucinių barjerų.
Tai paskatino mane permąstyti, kaip galime kurti sistemas, kurios padėtų tvariems sprendimams įsitvirtinti plačiau. Kaip galime užtikrinti, kad viešasis sektorius būtų ne stabdis, o sąjungininkas inovacijoms? Kaip kurti bendradarbiavimo modelius, kurie jungtų verslą, mokslą ir valstybę bendram tikslui?
Šie klausimai man tapo kertiniais. „Kurk Lietuvai“ man yra galimybė atsakyti į juos ne teoriškai, o per veiksmą. Noriu prisidėti prie to, kad Lietuva būtų pirmaujanti šalis, gebanti sistemingai skatinti tvarią transformaciją ir ilgalaikį poveikį.