Kurkime modernią Lietuvos ateitį kartu

Registruotis
Grįžti

Vidaus reikalų ministerija

Socialinių inovacijų centro įkūrimas, įveiklinant buvusį Augustijonų kompleksą ir šv. Ramintojos bažnyčią

2019 m. kovo 12 d. - 2019 m. rugsėjo 6 d.

Problema

Policijos pareigūnai yra vieni didžiausią stresą darbe patiriančių profesijos atstovai. Didžiausio dėmesio sulaukia intrapsichiniai policijos pareigūnų išgyvenimai po kritinių įvykių ar traumuojančių sprendimų priėmimo, tačiau kur kas mažiau nagrinėjamas įvairių policijos organizacinių veiksnių poveikis pareigūnų ilgalaikei sveikatai, darbingumui ir gerovei. Lietuvoje nėra skiriamas pastovus dėmesys sprendžiant tarpasmeninių santykių pareigūno darbe įtaką jo veiklos rezultatams ir psichologinei būklei.

Vilniaus senamiestyje stovinti švč. mergelės Marijos Ramintojos bažnyčia nuo 2018 metų buvo perduota Vidaus reikalų ministerijai. Iki tol daugiau nei 20 metų buvusi uždaryta vieta po perdavimo atvėrė duris ir šiuo metu yra ruošiama įveiklinimo koncepcija, apimanti Šv. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčią ir buvusius Augustijonų vienuolyno komplekso pastatus, kuriuose šiuo metu veikia Europos humanitarinis universitetas (EHU), Vytauto Didžiojo gimnazija (VDG), o kita dalis pastatų yra apleisti. Abi mokslo įstaigos yra įsikūrusios renovuotuose Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai priklausančiuose pastatuose. Augustijonų vienuolyno kieme šiai dienai veikia ir Ramintojos tikinčiųjų bendruomenė. Ne visos suinteresuotos šalys yra reglamentavusios pagal kokį teisinį pagrindą dirba ir kokias veiklas, priklausomai nuo turimų kompetencijų, vykdo.

Tarpinstitucinis bendradarbiavimas yra iššūkis ne tik šiame konstekste. Nacionaliniu lygiu, tarpinstitucinio bendradarbiavimo stoka lemia tai, jog viešojo sektoriaus institucijų ir dalies NVO teikiamų viešųjų ir socialinių paslaugų ypač tų, kurios yra teikiamos socialiai jautrioms gyventojų grupėms, veiksmingumas yra nepakankamas, jungtinėje veikloje retai taikomi infrastruktūros ir išteklių mainai. Jungtinė veikla yra vykdoma epizodiškai, jos metu paslaugos teikiamos nedarniai, mažai integruojamos tarpusavyje. Todėl retu atveju pavyksta pasiekti ilgalaikės sinergijos. Augustijonų kiemo kontekse trūksta jungtinės veiklos modelio, kuris padėtų įveiklinti pastatus ir pačią bažnyčią tam, kad viešosios socialinės paslaugos būtų teikiamos koordinuotai ir efektyviai.

Tikslas

Sukurtas socialinių inovacijų centro (angl. hub) veiklos modelis, kuris apimtų jungtinės veiklos buvusio Augustijonų vienuolyno ir Švč. Mergelės Marijos Ramintojos pastatų komplekse teikiant inovatyvias viešąsias ir socialines paslaugas organizavimo aplinkybių įvertinimą, įtraukiant sąlygas ir jungtinės veiklos dalyvių poreikius, o taip pat parengiant jungtinės veiklos organizacinės struktūros, finansavimo ir atskaitomybės modelio ir jo įdiegimo tvarkos projektą.

Projekto eiga

2019/04/30

Ramintojos bažyčios esamos situacijos apžvalga

2019/06/02

Pasirašytas memorandumas dėl jungtinės veiklos Ramintojos bažnyčioje ir Augustijonų kieme tarp 4 ministerijų

2019/06/25

Atlikta bažnyčios netradicinio įveiklinimo bei veiklos modelių užsienio analizė

2019/07/08

Atlikta vidaus sistemos pareigūnų vidaus reikalų sistemos institucijų poreikiai

2019/08/05

Siekiant užtikrinti tvarų švč. mergelės Marijos Ramintojos įveiklinimą, įsteigtas juridinis vienetas (Všį) ir paleista vadovo paieškos kampanija

2019/09/05

Įsteigtas Všį „Bendrystės ir socialinių inovacijų centras“ pradėjo savo veiklą kartu su išrinkta vadove

Projekto failai

Dalyviai

2018/19
Dovilė Dilienė
Dovilė Dilienė
2018/19
Irmina Žemaitytė
Irmina Žemaitytė

Panašūs projektai

2024 m. kovo 5 d. - 2024 m. rugsėjo 6 d.

Lietuvos pramonės automatizacijos proveržio skatinimas

„Investuok Lietuvoje“

Įvertinti esamą situaciją Lietuvos pramonėje ir pasiūlyti sprendimus automatizacijos skatinimui.

Dalyviai: Lukas Charitonovas, Rokas Klioštoraitis

2024 m. kovo 5 d. - 2024 m. rugsėjo 6 d.

Nacionalinis dirbtinio intelekto (DI) priežiūros ir proveržio skatinimo modelis

LR ekonomikos ir inovacijų ministerija

Parengti vientisą reguliacijos ir inovacijų rėmimo modelį, kuris padėtų įgyvendinti ES DI reglamento nuostatas ir įgalintų pasinaudoti reglamento atnešamomis galimybėmis Lietuvos proveržiui DI srityje užtikrinti. 

Dalyviai: Benediktas Girdvainis

2024 m. kovo 5 d. - 2024 m. rugsėjo 6 d.

Kibernetinio saugumo bendruomenės kūrimas: Cyber Campus koncepcija

Nacionalinis kibernetinio saugumo centras

Sukurti kibernetinio saugumo pilotinio projekto Cyber Campus koncepciją ir jos įgyvendinimo planą. Cyber Campus bus lygiateisiškumo pagrindais organizuota, kibernetinio saugumo ekosistemai skirta platforma, kuria siekiama suburti aktyvią kibernetinio saugumo bendruomenę, sudarytą iš verslo, viešojo sektoriaus ir mokslo atstovų.

Dalyviai: Dominykas Kugelevičius, Rasa Mončiunskaitė

2023 m. rugsėjo 7 d. - 2024 m. kovo 1 d.

Lietuvos pranašumų puslaidininkių ir optoelektronikos sektoriuose įvertinimas

VšĮ „Investuok Lietuvoje“

Projekto tikslas – identifikuoti regioninius Lietuvos pranašumus puslaidininkių ir optoelektronikos sektoriuose; pateikti Lietuvos vertės pasiūlymą TUI pritraukimui. 

Dalyviai: Barbora Sharrock, Rokas Klioštoraitis

2023 m. rugsėjo 7 d. - 2024 m. kovo 1 d.

Fizinių asmenų galimybės prisidėti prie kultūros finansavimo

LR Kultūros ministerija

Projekto tikslas – išsiaiškinti, kokiais būdais fiziniai asmenys gali prisidėti prie kultūros finansavimo ir kaip tam sukurti palankesnes sąlygas.

Dalyviai: Giedrė Pociūtė, Ieva Mikutavičiūtė

2023 m. rugsėjo 7 d. - 2024 m. kovo 1 d.

Lietuvos susisiekimo sektoriaus inovacijų plėtros potencialas

LR Susisiekimo ministerija

Projekto tikslas – ištirti Lietuvos susisiekimo sektoriaus inovacijų ekosistemos augimo potencialą ir paruošti rekomendacijas bei pilotinį sprendimą šiam augimui skatinti.

Dalyviai: Viktorija Orlovaitė, Benediktas Girdvainis